Fényvédelem, melyről nem lehet elég sokat beszélni!

Először vegyük át a tévhiteket:

csak nyáron kell alkalmazni

elég egy nap egyszer bekenni

attól nem lehet barnulni

ha nem szoktam leégni, akkor nekem az nem is kell

ha leég aztán bebarnul az rendben van

csak szabad téren kell alkalmazni

a bronzbarnaság az egészség jelképe

Röviden az UV sugarakról:

UV-C:

Szuper káros, egyetlen szerencsénk van, hogy az ózon réteg megvéd bennünket egyelőre, persze ha űrhajós vagy azért fontos, hogy te odafigyelj!

UV-B:

Ennek a sugár típusnak köszönhetjük barnaságunkat, de a kis alattomos sajnos roppant mód öregíti is bőrünket, sőt kifejezetten káros a szemünkre is, mert a melanoma leggyakoribb kialakulási területe a szemben van. Fontos megjegyeznem, bár ez nem az én területem, de érdemes oda figyelni az olcsó napszemüvegekre mert sajnos UV szűrés nélkül, csak megnövekedik a szemben kialakuló melanoma kockázata.

UV-A:

Neki köszönhetjük a leégést. Amit álltalában annyival elintézünk, hogy nembaj majd bebarnul…csupán emögött a nembaj mögött húzódik meg az a nagyon fontos tényező miszerint az UV-A sugarak csökkentik a bőr A-vitamin tartalmát, roncsolják a kollagént, és a legfontosabb, hogy roncsolja a sejt DNS-ét! Tehát ha leégünk majd bebarnulunk az nem, hogy nem baj, hanem nagyon is NAGY BAJ, mert csupán 5 leégés életünk folyamán, már nagyban megnöveli a bőrrák kockázatát!

Az emberek nagy többsége, úgy gondolja, hogy a fényvédők használata csupán nyáron fontos, de ez tévhit!
Aki ismer és már megfordult a kezeim alatt akár kozmetikai kezelés miatt akár tetoválás kapcsán, az tudja, hogy mindig hangsúlyozom, hogy Január 1-től December 31-ig fontos a fényvédelem! Sajnos nem csak nyáron vagyunk kitéve erős sugárzásnak!

Nem szabad megfeledkeznünk az elektromos tárgyak által kibocsájtott kék fényről sem
Sajnos bőrünkre is kihatással van. Nemrégiben bebizonyították, hogy a bőr mélyére hatolva hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, sejtszintbeli elváltozásaihoz, és a sejtmagban lévő DNS megváltozásához is.

Tudjátok mit jelent a faktorszám?

Mikor egy termék megjelenésén látjátok, hogy 30 SPF vagy 50 SPF, ez azt mutatja meg számotokra, hogy e termék használatával mennyi ideig tartózkodhattok a napon, biztonságosan, napégés nélkül. Tehát érdemes odafigyelni, hogy egy nap többször is alkalmazni kell az adott terméket, nem elég a reggeli indulás előtti felvitel.

Egy utolsó gondolat, hogy mikor kiválasztasz egy fényvédő terméket, nézd meg, hogy széles spektrumú fényvédelemmel lásson el!

Ha szeretnéd, hogy a te bőröd is megkapja a maximális törődést…

Ha olyan szakembert keresel, aki beállítja számodra a helyes bőrápolási protokolt, megtanít arra hogyan használd a nála vásárolt termékeket és még a smink megfelelő felhasználásában is tanácsokkal tud ellátni,
akkor töltsd ki a lenti űrlapot, és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Adatvédelem*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.