Az hidegebb idők beköszöntével nem csak a ruhátárunk melegebb darabjaival kell alkalmazkodnunk, de a bőrünk is fokozottan igényli majd a törődést, hiszen az évszakok változása azt is jelentősen megviseli. Most megmutatjuk, mire figyelj oda kiemelten a hideg időben, és hogy hogyan kényeztetheted bőröd ebben az időszakban.

Testesebb krémek éjszakára (és akár nappalra is)

Az őszi-téli időszakban érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy a nyáron elegendő enyhe hidratálás ebben az időszakban már nem biztos, hogy megállja majd a helyét. Tökéletes vélasztás lehet erre az időszakra az Image Skincare Vital C repair éjszakai arckréme, ami tele van különböző vitaminokkal, védi a sejteket a káros folyamatok ellen és textúrája gazdag táplálást biztosít. Ráadásul a C-vitamin nem csak remek öregedésgátló, de csodás folthalványító is, így segítségével könnyedén megszabadulhatsz a nyár folyamán kialakult enyhe pigmentációtól.

Arcolajok és hidratálás

Ha az arcbőröd kellemetlenül feszül és húzódik, és ezen semmi sem segít, akkor van még egy ötletünk! A manapság elképesztő népszerűségnek örvendő hidegen sajtolt, természetes arcolajok tökéletes választásnak bizonyulhatnak a legszárazabb bőr számára. Tévhit, hogy zsíros vagy kombinált bőrtípusú hölgyek nem használhatnak arcolajakat, de az biztos, hogy sokkal körültekintőbben kell megválasztaniuk ezeket a termékeket, mint száraz bőrű társaiknak.

Ajkak és kezek

Ilyenkor a legfontosabb, hogy a bőrápolás semmiképpen sem áll meg az arcbőrnél. Az erős szél, a hideg időjárás és a hőingadozás jelentősen igénybeveszi mind kezeink, mind pedig ajkaink puha és érzékeny bőrét. Válassz sűrű, jó minőségű hidratáló krémet a kezeidnek, és ha ez sem biztosít elegendő ápolást, akár a körömágyadat is ápolhatod külön olajjal. Ugyanez igaz az ajkakra is: a megfelelő ajakápolót megtalálni nagyon nehéz, mondj bátran búcsút a klasszikus ajakápolóknak és válassz tápláló, természetes összetevőkből álló termékeket.

Egy kis plusz

Már rengeteget olvashattuk a szabadgyökökről és ezek káros hatásairól, hiszen a mindennapok során folyamatos támadások érik a bőrünket. Környezeti károkra kell itt elsősorba gondolni, de a nem megfelelő táplálkozás és a gyógyszerek szedése is ide sorolható éppúgy, mint a dohányfüst és a városi szmog. Ezek az agresszív gyökök a sejtmembránon (sejtfal) képesek átfurakodni és a DNS-ig hatolni, ahol komoly munkába kezdenek, hogy károsítsák kromoszómáinkat. Ez azt jelenti, hogy a szabadgyökök elindítják a korai öregedés folyamatait, teret adnak különféle bőrhibák kialakulásának. Épen ezért fejlesztették ki az Image Skincare Best Seller szérumot, ami lágy, selymes textúrájának köszönhetően csak úgy siklik a bőrön, emellett pedig természetesen extra nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat.

+1 tipp: Bízd a profikra!

Mi is imádjuk az otthoni praktikákat, relaxáló fátyolmaszkokat és finom textúrájú pakolásokat, de van egy pont, ahol már nem bízhatunk mindent a saját képességeinkre. Ilyenkor mindenkinek jobb, ha professzionális segítséget kérünk, a bőrünk garantáltan ragyogó lesz, vele együtt pedig az egész lelkünk megnyugszik. Ezért találtuk ki őszi bőrápolási bérletünket, ami egy tökéletesen kidolgozott, egymásra épülő kezelésekből álló bőrmegújító, bőrtökéletesítő kúra. A bérlet 3+1 kezelésből áll, ezekből az utolsó természetesen ajándék Neked! 😊 Az oxigénes kezelés megalapozza az egész kúrát, hidratálja és feltölti az arcbőrt, majd következhet a regeneráló és tápláló Image Skincare C-vitaminos kezelés. Ezt követően a már meglévő ráncokra helyezzük a hansúlyt: Ageless kezelésünk feltölti a meglévő egyenetlenségeket, és megelőzi a bőr további öregedését. Ez után pedig következhet a meglepetés! 😉 Kíváncsi vagy rá, hogy mi az? Kattitnts, és tudj meg többet őszi bőrtökéletesítő bérletünkről!