Less be a kulisszák mögé! Nézd meg, hogy dolgozik Vámos Monika, az orvosi pigmentáció egyik hazai meghonosítója.

Areola pigmentáció bemutató a tiroli Nemzetközi Sminktetováló Konferencián

Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, amelynek segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, ezzel javítva a beteg életminőségét.

Az eljárás nem gyógyít, még csak az adott betegség tüneteit sem kezeli, viszont nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, kényelmetlenséget okozó következményeket enyhítse.

Mi történik az orvosi tetoválás során?
A bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az ilyen eltérés származhat balesetből, műtétből, vagy lehet valamely betegség következménye.

Az eljárás tulajdonképpen a sminktetoválásból született, ezért bár a neve „orvosi tetoválás”, a kozmetika területéhez kapcsolódik. A folyamat lényegében azonos a sminktetováláséhoz, a technika azonban eltérő. Az orvosi tetoválás elvégzéséhez komoly tanulmányok, tapasztalat, megfelelő felszereltség, erre a célra kifejlesztett precíziós műszer, a higiéniai előírásoknak megfelelő modulok és eszközök, továbbá bőrbarát és megbízható festék szükséges.

Vámos Monika, a szalon vezetője 2006-ban, Hollandiában szerezte meg az orvosi mikropigmentációs végzettségét. Munkájához a svájci márkát, a Swiss Colort választotta, amelynek legújabb generációs gépei, széles választékú mikropigmentjei (festékei) hozzájárulnak a tökéletes végeredményhez.
Areola (mellbimbó és udvara) tetoválása Swiss Color professzinális technológiával

Referencia

Tekintsd meg eddig elkészült munkáimat

Milyen területeken, betegségeknél alkalmazható az orvosi tetoválás?
Szőrzetvesztés, kopaszság (részleges vagy teljes alopecia), hajszálsűrítés
Néhány betegség, vagy egyes betegségek kezelésének sajnálatos következménye lehet a szőrzetvesztés. Ez vonatkozhat úgy a hajas fejbőrre, mint a szemöldökre illetve szempillákra egyaránt. Vannak esetek, amikor a szőrzetvesztés csak részleges és ideiglenes, máskor azonban teljes és végleges is lehet. Ezekben az esetekben az orvosi tetoválással helyreállítható a vendég szemöldöke, a szempillák optikailag pótolhatók illetve amennyiben arra van szükség, a haj sűrűsége is megtámogatható. Az előbbiek a formát és a területet tekintve a sminktetoválás kategóriájába eshetnek, ám az ilyen esetekben speciálissá vált bőrfelület, a szőr teljes hiánya, és a vendég lelki állapota nagyobb tapasztalatot és több odafigyelést igényel, mint általában. A hajpótlásra általában részleges kopaszodásnál, vagy hajbeültetésnél van szükség, amikor a bizonyos beültetett hajhagymák nem indultak fejlődésnek. Ezzel a technikával az esztétikai problémát okozó fejbőrre hajszálakat tetoválunk, így a világító fejbőr és a haj közötti eltérés csökken.
Mellbimbó és udvara (areola)
A hivatalosan areola tetoválásnak nevezett eljárás során a mellbimbó és udvarának helyreállításáról beszélünk. Ennek a beavatkozásnak több típusa is lehetséges. Az egyik, hogy a természetes mellbimbó egyenetlen pigmentáltságán segítünk a bevitt festékkel. A másik esetben bizonyos műtétek (mellnagyobbítás, mellkisebbítés) eredménye lehet, a természetes mellbimbó udvara körüli vágás, amely általában fehér hegként gyógyul. Az orvosi tetoválás módszerével ez a bőrszíntől elütő heg, újra összhangba hozható az őt körülvevő bőr színével, továbbá a mellbimbó udvarának megváltozott, elveszített kontúrja visszaállítható. A harmadik és egyben legbonyolultabb típusa az eljárásnak, amikor teljesen hiányzó mellbimbót kell orvosi pigmentálás módszerével helyettesíteni. Az emlődaganat sajnálatos következménye lehet az eltávolított mell. A hiányzó emlőt implantátummal pótolják, az eltávolított mellbimbót rekonstrukcióját ambuláns műtéttel meg lehet oldani, de a színezettséget csak orvosi pigmentációval lehet elérni. Az ilyen betegséggel élők számára óriási segítség lehet az areola tetoválás, hogy újra önbizalommal telve és boldogan tekinthessenek önmagukra és a világra. A technika tulajdonképpen minden areola tetoválás esetében hasonló: általában nem hosszú, megszakítás nélküli vonalakkal, hanem inkább pontokkal, természetes hatást kölcsönző satírozási technikával dolgozunk, ezzel kialakítva a formát, a kontúrt és az árnyékolást. Minden esetben legalább 3-4 féle, a természetes állapottal a leginkább megegyező színárnyalatokat használjuk.
Műtéti illetve baleseti hegek
A műtétből vagy balesetből származó sérülések gyakran heggel gyógyulnak. Amennyiben ez látható helyen van, esztétikai problémát jelenthet viselője számára. Az orvosi tetoválással a heges bőrfelületek bizonyos típusai (atrófiás, hipertrófiás hegek) szinte tökéletesen eltüntethetők, a természetes bőrfelülettel egységes színűvé tehetők. Természetesen az eljárással a felszíni egyenetlenségek nem szüntethetők meg, de a heg optikailag tökéletesen beleolvad az őt körülvevő egészséges bőrfelszínbe. Ahogyan minden orvosi tetoválásnál, úgy ez esetben is legalább 3-4 féle, úgynevezett camouflage színt alkalmazunk a természetes hatás érdekében. Fontos megemlíteni, hogy amennyiben a heg olyan helyen van, ahol UV fény érheti, ott számolni kell azzal, hogy ahogyan a heg sem, úgy a tetovált felület sem fog a többi bőrfelülettel együtt barnulni. Emellett a fényvédelem az egészséges bőr esetében is fontos, a tetovált területeknél pedig kiemelten az, hogy a pigment minél kevésbé veszítse el élettel teli színét. A hegtetoválást tökéletesen gyógyult állapotban lehet elvégezni. Sajnos azonban nem alkalmazható ez az eljárás keloidos (kiemelkedő, vöröses, gyulladt) heg esetében.
Ajakhasadék (nyúlszáj)
A köznyelvben nyúlszájként ismert rendellenesség egy veleszületett probléma, mikor a felső ajak oldal irányba nyitott. Ezt orvosi beavatkozással ma már szinte teljesen rendbe lehet hozni, hogy a beteg ennek hátrányát ne érezze. A műtétek eredményeképpen keletkező heg azonban esztétikai problémát okozhat. Az orvosi tetoválással a száj formája, kontúrja tökéletesen visszaállítható, természetes színek alkalmazásával, míg a felső ajak feletti heg camouflage színekkel szinte teljesen eltüntethető.
Hipopigmentáció bizonyos fajtája (vitiligo)
A vitiligo (leucopathia acquisita), más néven foltos pigmenthiányként ismert szerzett betegség okát egyenlőre nem tudták megfejteni, és az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható. A vitiligo egy idiopatikus rendellenesség, ahol a pigmenttermelésért (bőr színezéséért) felelős melanocita sejtek hiányoznak (vagy legalábbis működésük leállt). Ebből adódóan ezen a területen, ami a leggyakrabban a kézfej, térd- és könyökhajlatok, arc és köldök, illetve térd alatti terület. Kiterjedése egyénenként eltérő lehet. Azokon a területeken, amelyek gyakran látszanak, és a betegséggel élőt a mindennapjaiban és a megjelenésében zavarja, érdemes elvégeztetni az orvosi tetoválást. Ezzel a módszerrel ugyanis a természetes módon nem színezett bőrt tudjuk a környező bőrrel megegyező színűvé alakítani. Az alkalmazott technika itt leggyakrabban az úgynevezett „pontozásos” technika, hiszen ez adja a legtermészetesebb végeredményt.

Tekintsd meg árainkat!

Árak

Teljes mellbimbó pigmentálása egyik mellen: 43.000 Ft

Korrekció (első kezelést követően 1-3 hónappal): 10.000 Ft

Teljes mellbimbó pigmentáció frissítése egyik mellen (a pigmentálás elkészítését követő 2 éven belül): 29.000 Ft

Teljes mellbimbó pigmentálása mindkét mellen: 65.000 Ft

Korrekció (első kezelés követően 1-3 hónappal): 15.000 Ft

Teljes mellbimbó pigmentáció frissítése mindkét mellen (a pigmentálás elkészítését követő 2 éven belül): 39.000 Ft

Vitiligo (kb. 3×5 cm-es terület): 15.000 Ft

Kezelés menete és várható eredménye
w
Legyen szó bármilyen típusú orvosi tetoválásról, az eljárás minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik. A szóban forgó bőrfelület gyakran intim területen helyezkedik el, ezért is fontos a vendég és a páciens közötti bizalom megléte. Ezen felül a konzultáció során allergia tesztet végzünk, és a felvett anamnézis alapján felállítjuk a „diagnózist”, vagyis megállapítjuk, hogy az eljárás elvégezhető-e, hogy vélhetőleg hány beavatkozás hozza meg a kívánt eredményt, illetve, hogy mindez mennyibe kerül.
l
Az első kezelés során először kialakítjuk a formát, kiválasztjuk a megfelelő színt és elvégezzük a szükséges pigmentációt. A természetes hatás érdekében nem egy, hanem legalább 3-4 féle árnyalatot használunk függően a bőrszíntől, a területtől és a munkától. A technika megválasztását a terület és a kívánt hatás determinálja. A kezelés általában minimum két órát vesz igénybe, de ez természetesen a felület méretétől és a bőr érzékenységétől függően változhat.
Az orvosi tetováláshoz általában egy kezelés sosem elég, inkább kettő esetlegesen több ismétlés is szükséges. Ennek oka több dologban rejlik: egyrészt az orvosi tetoválás során módosult (esetekben durvább, olykor érzékenyebb) bőrfelületen dolgozunk, amely másképp veszi be a pigmentet, mint a normál bőr. Másrészt a természetesség érdekében az eljárás tökéletesítésre szorul, miután az első kezelés után a bőrfelület begyógyult. A tetoválás után minden esetben apró var keletkezik a bőrön, melynek látható gyógyulása körülbelül 1 hét, valójában azonban 28 nap szükséges a hámfelület teljes megújulásához. Ezt követően kerülhet sor a második kezelésre, ahol az esetleges hiányokat lehet pótolni, az árnyalatokat tökéletesíteni stb.
Gyógyulás után a hámréteg megújulását követően a tetoválás halványabbá válik, mint amilyennek közvetlenül az eljárás után tűnik. Ennek oka az, hogy az a pigment, ami nem jutott elég mélyre, csak megrekedt a bőr felső rétegében, a hám cserélődése során kilökődik. A kezelések után elért eredmény nem végleges, általában 1-5 év a pigment bennmaradása. A tetoválás folyamatosan halványodik idővel, ezért bizonyos időközönként érdemes egy frissítő kezelésre elmenni. A jó minőségű pigmentek azonban garantálják, hogy az elvégzett tetoválás csak halványodni fog, a szín nem módosul az idő előrehaladtával. Ahogyan egész bőrfelületünket, úgy a tetoválást is védeni kell a káros környezeti hatásoktól, UV fénytől, annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzük a tetoválás eredeti színét.
Sok szeretettel várunk minden kedves vendéget, aki professzionális kezek között, barátságos hangulatban szeretne megszépülni! Hisszük és valljuk, hogy minden Nő gyönyörű és mindannyian megérdemlik a tökéletes és a magabiztos megjelenést!

Elérhetőségeink

Mobil telefonszám:

Ha szeretnél bejelentkezni hozzánk,

vagy kérdésed van,

akkor töltsd ki a lenti űrlapot, és mi hamarosan felvesszük
Veled a kapcsolatot.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

PMU KLINIKA minden jog fenntartva ©