Ma, amikor szinte egymást érik a kozmetikák, fodrászatok és sminktetoválók, nehéz megállapítani, hogy ki az, akire rábízhatod magad és ki az, akit jobb, ha elkerülsz. Az alábbiakban megpróbálunk segíteni Neked, hogy rizikó és egyéb mellékhatások nélkül választhasd ki a számodra legmegfelelőbb szakembert.

Mielőtt kitennéd a lábad otthonról

Szerencsére ma már nem kell vadászni a jó szakembert, nem kell órákat sétálni az utcán, hogy találj egy sminktetoválót. Nincs más dolgod, mint kapcsolódni a világhálóra és böngészni. Nézd meg a referenciamunkáit, olvasd el a vendégek visszajelzéseit. Ez egy nagyon jó kiindulópont. Természetesen nem elég, ha csupán jól beállított művészi fotókat látsz, fontos, hogy a bemutatott képeken szakmai szempontból tökéletes munkákat láss. Fordíts figyelmet az összképre, nézd meg hogy az elkészített tetoválások mennyire vannak összhangban viselője vonásaival, bőrszínével, kiemelik-e természetes szépségét. Az előtte-utána fotók nagyszerűen mutatják, hogy az adott szakembernek mennyire sikerült a fenti szempontokat figyelembevennie a tetoválás elkészítése során.  

Fontos számára a fejlődés?

Sajnos nagyon sok ember mondja magát profi sminktetoválónak annak ellenére, hogy a szakmát soha nem tanulta, nem fordított elég figyelmet saját képzésére, fejlődésére. Az igazi szakembernek fontos a fejlődés, fontosnak tartja, hogy haladjon a korral, kövesse a legújabb trendeket. Részt vesz különböző továbbképzéseken annak érdekében, hogy Neked mindig a maximumot tudja nyújtani. Ez nálunk a PMU Klinikán alapkövetelmény.

Ha megérkeztél a szalonba…

Egy igazi profi nem csak saját magára, de a környezetére is maximálisan odafigyel. A szalon, ahol dolgozik barátságos, kifogástalanul tiszta, jól felszerelt. Eszközeit mindig rendben tartja, az előírásoknak megfelelően fertőtleníti, az egyszer használatos eszközöket csak és kizárólag egyszer használja. Ezzel természetesen nem csak a Te egészségedet óvja, hanem a sajátját is. Te sem szívesen mennél egy olyan szalonba, ahol ezek a feltételek nem adottak ugye?

Mennyire figyel oda Rád?

Szinte minden tetoválás elkészítését megelőzi egy személyes konzultáció. Ha úgy látod, hogy leendő sminktetoválóddal nincs meg a közös szimpátia és egyetértés, egyszerűen nincs összhang köztetek, akkor érdemes másik szakemberhez fordulnod. Természetesen vannak olyan esetek, amikor egy szakember igenis jobban tudja, hogy mi állna jól Neked, ezért mindig érdemes meghallgatni a véleményét. A sminktetoválás nem lemosható a nap végén, ezért a végeredménynél mindig törekedj a természetességre, és arra, hogy az elkészült tetoválásra mindig büszke lehess. Mi a PMU Klinikán minden tetoválás elkészítésénél kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az tökéletesen illeszkedjen viselőjéhez, és kiegészítse természetes vonásait.

És ami a legfontosabb, a bizalom

Az egyik legfontosabb szempont, amit mindig tarts szem előtt. Ha a választott szakember a fent említett kritériumoknak mind megfelel, akkor egyetlen dolog maradt csak hátra, a bizalmi kapcsolat kialakítása. Ugye Te is szívesebben bízod rá magad egy olyan emberre, aki mind hozzáállását, mind pedig személyiségét tekintve közelebb áll hozzád? Fontos, hogy úgy érezd maximálisan rábízhatod magad a kiválasztott szakemberre, véleményével és tudásával segítsen Téged. Mi emberek ilyenek vagyunk, szívesen alakítunk ki szorosabb viszonyt, már-már baráti kapcsolatot kozmetikusunkkal, fodrászunkkal, körmösünkkel. Miért lenne ez másképp egy sminktetováló esetében?

Mire figyelj még oda? Fontos az ár, de ne az legyen a fő szempont

Egy jó szakember, egy igazi profi soha nem olcsó. A minőséget meg kell fizetni, ezt a mondást már biztosan te is sokszor hallottad. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a nagyon olcsó szolgáltatás mögött vajon milyen eszközök, termékek és ember állhat. Lehet, hogy elsőre kicsit soknak hangzik, de érdemes ezekre mind-mind odafigyelni mielőtt kiválasztod a leendő sminktetoválód. Hidd el, egy nyugodt, barátságos, tiszta környezetben Te is jobban érzed majd magad, és nemcsak kívül, de belül is megszépülhetsz. Ha úgy érzed, hogy még mindig nem vagy biztos, és esetleg kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal. Ha pedig úgy döntöttél, hogy minket választasz, foglalj időpontot egy személyes konzultációra, ahol megbeszéljük, hogy miben tudunk Neked segíteni. Írta: Petrás Imola