Mitől szép a NŐI arc? Vagyis, hogyan és hány éves kortól ápold a bőröd rendszeresen?

Sorolhatnánk most sok mindent, mint szép szemek, kedves mosoly, fehér fogak, hosszú szempillák, szép smink, stb… de az igazán fontos az a szép és ápolt bőr. Egy üde arcbőrre igazán jól esik ránézni, míg egy fakó, szürke vagy gyulladt, aknés bőrre kevésbé, hiába a szép smink, vagy a hosszú szempillák…

Az első alap hiba

Manapság mi nők rengeteg pénzt áldozunk

műszempillákra,

alapozókra,

mindenféle sminkcuccra,

póthajra, stb.

egyetlen egy dolgot viszont elfelejtünk.

A problémákat nem elfedni kell, hanem kezelni és megelőzni. Főleg, hogy a túl sok smink, csak egyre több problémát kreál a bőrben. A szépség titka nem csak a csomagolásban rejlik, hanem legfőképp a tartalomban.

Mit értek tartalom alatt?

Ápoltságot! Mit jelent ez kozmetikus értelemben? Ápoltság = bőrápolás!

Ugye…szokták mondani, hogy aki szép az reggel is szép! – mert az igazi szépség a bőrápolásban rejlik!
Az igazán jó bőrápolási protokolt egy megfelelő kozmetikus szakember alakítja ki, részletes egészségügyi háttér kikérdezése után, ami magában rejt mindenféle allergia és hormon állapot felmérést. Nagy divatnak örvend az is, hogy aki viszont vásárolna bőrápolási termékeket, az össze vissza vásárol mindent aminek szép a csomagolása, jó a reklámja, vagy valami szépség csoportban ajánlott a „Julcsi” alapon. Ez igen nagy felelőtlenség, mert azok akik minden félét ajánlgatnak, soha nem kérdezik meg azt, hogy egyébként bármiféle allergiája,érzékenysége van e az adott illetőnek.
És az innen onnan megvásárolható kozmetikumok másik nagy tulajdonsága, hogy hatóanyagot elenyésző mennyiségben tartalmaznak, mert szakember nélkül megvásárolhatja bárki, azaz ha egy összetevőre valaki beallergizálna, az bizony perelhetné az adott céget, ugye…ebben rejlik az alacsony hatóanyag tartalom önvédelmi ereje.

Mikor érdemes elkezdeni a bőrápolást?

Nos manapság, egyre korábban. Normál esetben azt mondom, hogy a kamasz kor beköszöntével, mikor mindenféle gyulladt pattanás köszön már vissza a tükörben, érdemes elkezdeni arctisztításra járni és az adott problémára valami féle krémet használni, amit a kozmetikus ajánl. Azonban manapság egyre korábban találkozhatunk sminket viselő fiatal lányokkal. Onnantól, hogy sminket visel valaki nap mint nap, elkezd ártani a bőrének, tehát igényel egy megfelelő arclemosó terméket, ami a maradék sminket és a napi szennyeződéseket jól letisztítja, igényel olyan krémet ami az adott problémát kezeli, és másnap reggel újra igényel egy harmadik terméket is, ami azt a célt szolgálja, hogy a smink alá felkenve nem engedi az alapozónak és társainak, hogy a bőrből nedvességet vonjanak el.

A legfontosabb gondolat az az, részemről, hogy normál esetben, 12-14 év körül kezdjenek el felépíteni egy megelőzésre alkalmas bőrápolási protokolt. Természetesen itt még nem kollagénnel akarunk tele injektálni egy bőrt, csupán szeretnénk, ha az adott problémák minél később alakulnának ki. Ezekhez, elengedhetetlen, egy arclemosó, egy radír, tonic, szemkörnyék ápoló és egy hidratáló krém, mely reggel este alkalmazható.

Igen, szemkörnyék ápolóra is szükség lesz, nem kell semmi erős ránctalanító termékre gondolni, de a szemkörnyék bőre más típusú hatóanyagokat kíván meg mint az arc többi területe, és ha a szemkörnyéket kihagyjuk a bőrápolásból, akkor majd felnőtt korban igen gyorsan kialakuló szemkörnyéki ráncoknak lehetnek tulajdonosaik.

Mikor késtünk el a bőrápolásban?

Sokan 35-40 éves koruk körül, kezdenek el rájönni, hogy rohamosan romlik a bőrük állapota, egészen eddig vagy nem is használtak semmit, vagy ha igen, akkor legtöbb esetben valamilyen drogériában megvásárolható terméket. Aki olvasta már posztomat az tudja, hogy ezeket a termékeket tartom a legdrágábbnak, a fentebb említett alacsony hatóanyag tartalmuk miatt. Ha egy termék igazán nem csinál a bőrrel semmit, akkor az egy nagyon drága termék…
Miért vagyunk ekkor elkésve? – mert sajnos már nagyon sok olyan ráncunk kialakult,  amit egyébként megelőzhettünk volna, sajnos a sejtjeink és rostjaink már sokkal rosszabb állapotba kerültek, mint ahol tarthatnának, ha fiatalon elkezdtük volna a bőrápolást.
Nyilván ha ebben a korban még professzionális kozmetikumokra cseréljük termékeinket, akkor látványos javulást érhetünk el,amit szépen szinten lehet tartani és a további öregedést lassítani.

Költséghatékonyság

Na már most, azok a kozmetikumok és smink termékek, amikhez kedvező áron hozzá jutunk, általában nem csinálnak semmit a bőrünkkel és nem fednek szépen, vagy pár óra múlva már folyik le rólunk az adott termék. Egy drágább termék megvásárlása, valóban nagyobb költséget jelent, viszont a professzionális termékekből sokkal kevesebbet kell használni, hogy elegendő legyen az arcunkra, vagy példának okán egy professzionális alapozóból már egy nyomásnyi elég, hogy lefedjük az egész arcunkat és mellette még legtöbb esetben fényvédelemmel is el vannak látva. Vagy a bőrápolási termékek olyan magas koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, speciális szállítórendszerekben, hogy kevés mennyiségben alkalmazva is nagyon rövid időn belül javulást hoznak a bőrünk állapotában.

Ha megvan az elhatározás, de nem tudod hova menj

Ha olyan szakembert keresel, aki beállítja számodra a helyes bőrápolási protokolt, megtanít arra hogyan használd a nála vásárolt termékeket és még a smink megfelelő felhasználásában is tanácsokkal tud ellátni akkor, hívj, vagy a lenti űrlapon küld el számomra az adataidat és én felhívlak, hogy egyeztethessünk egy időpontot, ahol felmérhetem a bőröd állapotát.
De a legfontosabb, hogy olyan szakembert válassz, aki minőségi termékekkel dolgozik!

Adatvédelem*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.