Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, amelynek segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, ezzel javítva a beteg életminőségét. Az eljárás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, kényelmetlenséget okozó következményeket enyhítse.

Mi történik az orvosi tetoválás során?

A bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az ilyen eltérés származhat balesetből, műtétből, vagy lehet valamely betegség következménye. Az eljárás tulajdonképpen a sminktetoválásból született, ezért bár a neve „orvosi tetoválás”, a kozmetika területéhez kapcsolódik. Az orvosi tetoválás elvégzéséhez komoly tanulmányok, tapasztalat, megfelelő felszereltség, erre a célra kifejlesztett precíziós műszer, a higiéniai előírásoknak megfelelő modulok és eszközök, továbbá bőrbarát és megbízható festék szükséges. Vámos Monika, szalonunk vezetője 2006-ban, Hollandiában szerezte meg az orvosi mikropigmentációs végzettségét. Munkájához a svájci márkát, a Swiss Colort választotta, amelynek legújabb generációs gépei, széles választékú mikropigmentjei (festékei) hozzájárulnak a tökéletes végeredményhez.

Milyen területeken, betegségeknél alkalmazható az orvosi tetoválás?

 

  • Szőrzetvesztés, kopaszság (részleges vagy teljes alopecia), hajszálsűrítés
  • Mellbimbó és udvara (areola)
  • Műtéti illetve baleseti hegek
  • Ajakhasadék (nyúlszáj)
  • Hipopigmentáció bizonyos fajtája (vitiligo)

 

Kezelés menete és várható eredménye

 

  • Az eljárás minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik, melynek során megállapítjuk, hogy az eljárás elvégezhető-e, hogy vélhetőleg hány beavatkozás szükséges, illetve, hogy mindez mennyibe kerül.
  • Az első kezelés során először kialakítjuk a formát, kiválasztjuk a megfelelő színt és elvégezzük a szükséges pigmentációt. A kezelés általában minimum két órát vesz igénybe, de ez természetesen a felület méretétől és a bőr érzékenységétől függően változhat.
  • Az orvosi tetováláshoz általában egy kezelés sosem elég, inkább kettő esetlegesen több ismétlés is szükséges.
  • Gyógyulás után a hámréteg megújulását követően a tetoválás halványabbá válik, mint amilyennek közvetlenül az eljárás után tűnik. A tetoválás folyamatosan halványodik idővel, ezért bizonyos időközönként érdemes egy frissítő kezelésre elmenni. A jó minőségű pigmentek azonban garantálják, hogy az elvégzett tetoválás csak halványodni fog, a szín nem módosul az idő előrehaladtával.

Vámos Mónika számára az orvosi tetoválás valódi hivatás, hiszen egyesíti mindazokat a szakterületeket, ami számára a legfontosabb: az orvostudományt, az esztétikát és a pszichológiát. Mónika amellett, hogy a PMU Klinika velezője, a mellrák ellen küzdő MELLRÁKINFO egyesület egyik alapító tagja is, aki elhivatottan kiveszi a részét a mellrák elleni mozgalomban. Úgy döntött, hogy októberben elkészít egy orvosi pigmentációt teljesen ingyenesen egy olyan hölgy számára, akinek mind testileg, mind pedig lelkileg szüksége van az eljárásra.     Gyere el hozzánk, és vedd ki Te is a részed a mellrák elleni mozgalomban! Szolgáltatásaink igénybevételével, egész októberben a MELLRÁKINFO egyesületet támogatod!   További információ